Atkins Dietten


Hva er Atkins dietten?

Atkins begrepet kommer fra en bok med tittelen "Dr. Atkins New Diet Revelution" av den nå avdøde Dr. Robert C. Atkins. Dr. Atkins påstand var at måten kroppen bearbeider karbohydrater på var grunnen til at man la på seg, ikke at man spiste mye fett.

Hva kan jeg spise?

Atkins dietten er en lav karbo, høy protein diett, så du kan si adjø til prosessert og "junk food" som kaker, brus og lignende. Men du kan trygt spise kjøtt, ost og fisk.

Hvordan virker Dr. Atkins slankekur?

I følge "Dr. Atkins New Diet Revolution": Ved å redusere ditt inntak av karbohydrater til mindre enn 40 gram per dag, vil kroppen din påbegynnne en prosess som kalles ketosis. Ketotis er en tilstand der kroppen brenner fett som brennstoff, som påvirker insulin produksjon og motvirker at nytt fett blir produsert og lagret.

Hvordan går jeg frem for følge slankekuren?

Atkins dietten består av følgende 4 steg: induskjon, pågående vekttap, før-vedlikehold og vedlikehold. Induksjon er de første 14 dagene av planen, og i denne perioden vil man kunne gå ned opp til 7 kilo. Dette raske vektttapet kommer fordi man ikke spiser mer enn 20 gram karbohydrater per dag.

De eneste karbohydrateneman kan spise er lav-karbo grønnsaker som salat, brokkoli og tomater. Man må holde seg innenfor tre kopper per dag. I det neste stadiet, pågående vekttap, kan man øke inntaket av karbohydrater med 5 gram. Man vil etterhvert treffe et platå og må redusere inntaket av karbohydrater igjen for å oppnå videre vekttap.

Hvor lenge må jeg være på slankekuren?

Når man kommmer til vedlikeholdsstadiet, kan man ikke gå tilbake til et forbruk som man hadde før kuren. Dr. Atkins lovet nesten at folk som overspiser høy-karbo mat som pizza og desserte vil legge på seg igjen det de har tatt av.


Slanking med Slank deg