Slank deg

Kalorinegativ mat

Hvordan kan mat være kalorinegativ? All mat har en viss mengde kalorier (energi) og for å fordye denne må kroppen bruke en viss mengde energi (kalorier).

Dette er mat som bruker flere kalorier i fordøyelsesprosessen enn det finnes energi (kalorier) i maten.

Jo, siden all mat har kalorier er dette mat som forbruker mer kalorienergi til å fordøye, enn kalorier som i utgangspunktet er i maten. Kroppen din må bruke energi for å kunne fordøye og absorbere mat. Faktisk brukes 10% av ditt daglige kaloriinntak til å bearbeide mat i kroppen din. Så disse kalorinegative mattypene er altså mat som bruker mer energi på å fordøyes enn det finnes faktiske kalorier i selve maten.

Her er en kort liste over kalorinegativ mat:

Grønnsaker

Frukt

  • asparges
  • rødbeter
  • brokkolo
  • kål (grønn)
  • gulrøtter
  • blomkål
  • sellerirot
  • sellerisikori
  • chillipepper
  • slangeagurk
  • løvetann
  • hagekarse
  • hvitløk
  • grønne bønner
  • vårsalat
  • salat
  • løk
  • papaya
  • reddik
  • spinat
  • neper
  • buskgresskar
  • eple
  • grapefrukt
  • sitron
  • mango
  • appelsin
  • bakkebringebær
  • jordbær

Les også om mat som forbrenner fett.